Gudstjenester og kirkelige handlinger må højst vare 30 minutter

Folkekirkens biskopper har den 6. januar meldt ud, at gudstjenester og kirkelige handlinger højst bør vare 30 minutter, og at fællessang bør undgås. Samtidig ændres afstandskravet fra en til to meter. Den anbefaling følger vi i Hornbæk kirke, når vi holder gudstjenester.

Arealkravet ændres til 7,5 m2, hvilket betyder, at der maksimalt må være 20 personer (excl. personale) til gudstjenester og kirkelige handlinger.

Husk at kirkens præster altid kan kontaktes for en samtale eller separat nadver, hvis det ønskes.
Kirken er åben for andagtssøgende mellem 9 og 16 hver dag. Husk at man max må være 5 personer ad gangen.

Corona-situationen

Krav om mundbind gælder også i folkekirken.
Fra den 29. oktober og frem til og med 28. februar 2021 har regeringen udvidet kravet om at bære mundbind eller visir til også at gælde i kultur- og kirkeinstitutioner.
Når du besøger eller deltager i en aktivitet i folkekirken i et lokale med offentlig adgang (for eksempel Allehelgensgudstjeneste), skal du overholde det gældende krav om brug af mundbind.
Du skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når du går ind og ud af lokalet, og når du bevæger dig rundt i lokalet.
Kravet gælder ikke, når du sidder ned eller knæler under aktiviteten. Heller ikke når du som led i en kirkelig handling kortvarigt rejser dig op, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads.
Børn under 12 år er undtaget kravet om mundbind i folkekirken.
Kravet om mundbind gælder ikke for præster og andre forkyndere eller ansatte og frivillige, som hjælper til under ceremonien.
Kravet gælder heller ikke deltagere, som har en central rolle i den konkrete ceremoni, for eksempel:
Deltagelse i nadver
Dåbsbarn/-forældre og faddere, når dåbshandlingen finder sted
Konfirmander
Brudepar (inklusiv personer som bistår brudeparret i forbindelse med ceremonien)
De nærmeste efterladte ved bisættelser og begravelser (inklusiv kistebærere). Undtagelsen gælder ikke nødvendigvis hele begravelsesfølget.