Corona-situationen

Vi må nu være op til 76 personer i kirken ved kirkelige handlinger – gudstjeneste, dåb, bryllup, begravelse/bisættelser – men kun 25 i andre sammenhæng.

Krav om mundbind gælder stadig i folkekirken.

Når du besøger eller deltager i en aktivitet i folkekirken i et lokale med offentlig adgang , skal du overholde det gældende krav om brug af mundbind.

Du skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når du går ind og ud af lokalet, og når du bevæger dig rundt i lokalet.

Kravet gælder ikke, når du sidder ned eller knæler under aktiviteten. Heller ikke når du som led i en kirkelig handling kortvarigt rejser dig op, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads.

Børn under 12 år er undtaget kravet om mundbind i folkekirken.

Kravet om mundbind gælder ikke for præster og andre forkyndere eller ansatte og frivillige, som hjælper til under ceremonien.

Kravet gælder heller ikke deltagere, som har en central rolle i den konkrete ceremoni, for eksempel:

Deltagelse i nadver

Dåbsbarn/-forældre og faddere, når dåbshandlingen finder sted

Konfirmander

Brudepar (inklusiv personer som bistår brudeparret i forbindelse med ceremonien)

De nærmeste efterladte ved bisættelser og begravelser (inklusiv kistebærere). Undtagelsen gælder ikke nødvendigvis hele begravelsesfølget.